Dan dobrodošlice za mednarodne študentke in študente

Z željo, da bi mednarodnim študentkam in študentom olajšali začetek študija, bo v sredo, 15. septembra 2021, ob 14.00 potekal Dan dobrodošlice, kjer boste lahko iz prve roke izvedeli uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani in življenjem v Ljubljani in Sloveniji.

V okviru predstavitve se boste seznanili z informacijami glede ureditve zdravstvenega zavarovanja, prijave stalnega bivališča, namestitve, subvencionirane prehrane in prevoza, možnostmi štipendiranja, učenja slovenskega jezika ter ostalimi dejavnostmi, ki jih organiziramo na Univerzi v Ljubljani.

Predstavitve bodo potekale v angleškem jeziku. Podrobnejši program si lahko ogledate tukaj. Če se želite udeležiti dogodka, prosimo, izpolnite prijavnico na tej povezavi. Prijave bodo zbirali do zapolnitve prostih mest oziroma do 13. septembra 2021. Povezavo za spremljanje spletne predstavitve vam bodo poslali pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli v prijavnici.

Pripravili so VODNIK DOBRODOŠLICE, v katerem boste našli informacije, ki vam bodo v pomoč, da bo študij pri nas dragocena študijska in nepozabna življenjska izkušnja.

Vabljeni k ogledu spletne strani www.uni-lj.si/study, kjer lahko najdete uporabne informacije v zvezi s študijem na Univerzi v Ljubljani, življenju v Ljubljani in prihodu v Slovenijo.

Začetek študijskega leta na Univerzi v Ljubljani tradicionalno praznujemo tudi v okviru dogodka Pozdrav brucem. Več informacij o dogodku najdete na www.uni-lj.si.

Želimo vam uspešen študij in prijetno bivanje v Ljubljani.

 

Dogodki

ponedeljek, 19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

četrtek, 03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

sreda, 26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

sreda, 26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

sreda, 26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju