12. Grošljev simpozij

Vabljeni na 12. Grošljev simpozij z naslovom Pretresel je Eros mi čute ko burja: Ljubezen v antiki, ki ga organizirata Društvo za antične in humanistične študije Slovenije ter Inštitut za arheologijo ZRC SAZU. Interdisciplinarno znanstveno srečanje bo potekalo od ponedeljka, 31. maja, do četrtka, 3. junija 2021, v Atriju ZRC SAZU, Novi trg 2, Ljubljana. Kot kaže, bo takrat že možno izvesti dogodek razmeroma normalno, torej v fizični prisotnosti občinstva (po načelu PCT, gl. spodaj), vsekakor pa se bodo referati tudi sproti snemali in v živo predvajali prek YouTube kanala. Povezava na prenos v živo bo objavljena najpozneje tri dni pred začetkom simpozija, tj. v petek, 28. maja, na tej strani.

Program

 

Trenutno veljavna pravila za obisk Atrija ZRC

ZRC SAZU sporoča:

Za dobro počutje vseh, ki obiščete Atrij, vas prosimo, da upoštevate sledeča navodila in tako poskrbite za zdravje vas samih, vaših bližnjih in tudi nas.

  • Atrij je odprt le za obiskovalce, ki izpolnjujejo enega od PCT pogojev: prebolevnost, cepljenje ali negativni izvid testa. V primeru obiska uradnega inšpektorja ali policista mu morate na njegovo zahtevo ta dokazila tudi pokazati.
  • V Atrij vstopite samo, če ste zdravi in ne kažete nobenih znakov akutne bolezni dihal.
  • V Atriju je za obiskovalce ves čas obvezna uporaba zaščitne maske.
  • Upoštevajte tudi pravila higiene rok in kašlja.
  • V Atriju upoštevajte sedežni red oz. ne premikajte že postavljenih stolov, ki so postavljeni tako, da upoštevajo predpisano razdaljo.

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju