Oddelek za geografijo

Okrogla miza Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE

Spoštovani,

vljudno vas vabimo na okroglo mizo Obnovljivi viri energije v Sloveniji – prostorski vidiki prehoda na OVE, ki bo potekala v torek 13. decembra 2022 ob 14.00 uri v Svečani dvorani Fakultete za gradbeništvo in geodezijo, UL, Jamova cesta 2, Ljubljana.

Slovenija se angažirano podaja v proces prehoda na obnovljive vire energije. Stroka s področja urejanja prostora želi ob tem odgovorne opozoriti, da moramo zaradi sprememb, ki jih bo prehod neizogibno povzročil v prostoru in okolju, problem nasloviti strateško in celovito ter odpreti javno razpravo o različnih vidikih prehoda in zagotavljanja okoljsko sprejemljivejših virov energije v državi.

Stroka je zadržano sprejela osnutek Zakona o umeščanju naprav za proizvodnjo električne energije. V svojem odzivu smo pozvali k več razmislekom o tem, kako celovito nasloviti organiziran prehod na OVE. Želimo nasloviti, kako bodo OVE spremenili naravno okolje, kmetijsko in kulturno krajino ter urbani prostor in opozoriti na priložnosti, ki jih prinaša interdisciplinaren in vključujoč pristop k umeščanju v prostor.

Na pogovoru bodo sodelovali predstavniki stroke, dogodka se bodo udeležili tudi predstavniki ministrstev pristojnih za infrastrukturo, okolje in prostor, kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter kulturo.

Pogovor bo moderiran, za udeležbo na dogodku je potrebna prijava tukaj.

 

 

 

Obvestila

Oddelek za anglistiko in amerikanistiko

Sprememba GU Janez Skela

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Obvestilo o odprtih razpisih Razvojnega sklada UL v letu 2023

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Novosti pri ocenjevanju aktivnosti bilateralnega sodelovanja in bilateralnih raziskovalnih projektov

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Javni razpis za (so)financiranje znanstvenoraziskovalnega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Francosko republiko v okviru Programa PROTEUS v letih 2024 – 2025

Znanstvenoraziskovalni inštitut

E-novičniki

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Smernice za komunikacijo Erasmus+ projektov v slovenščini

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Informativni dnevi o izzivih Evropskega sveta za inovacije (EIC Challenges) (Spletno okolje: januar, februar in marec 2023)

Znanstvenoraziskovalni inštitut

Spletni dogodek KoWi: Financiranje EU za skupne raziskave – osnove (Spletno okolje: torek, 31. 1. 2023, od 10.00 do 11.30)

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo, 30. 1. do 3. 2. 2023

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Knjižnica za primerjalno književnost