Oddelek za geografijo

Etnološki tabor treh dolin 2021

Študentke in študente etnologije in kulturne antropologije ter zainteresirane študente sorodnih humanističnih in družboslovnih smeri vabimo k udeležbi na Etnološkem taboru treh dolin 2021. Ob dopoldnevih boste na predavanjih spoznavali sodobne etnološke in antropološke pristope k preučevanju mladih, prihodnosti, dediščine, infrastrukture in mobilnosti, nato pa boste izbrane teme osvetljevali in poglabljali tudi sami z etnografskim raziskovanjem na Solčavskem. Ob večernem druženju bo ob razvedrilu čas tudi za analizo in evalvacijo zbranega gradiva. Na taboru boste sodelovali tako s priznanimi slovenskimi etnologi in kulturnimi antropologi kot z lokalnimi akterji in prebivalci Solčavskega.  

Izsledki zbranega gradiva bodo v letu 2022 predvidoma objavljeni v publikaciji Razgledi treh dolin, zato je tabor odlična priložnost tudi za objavo vaših besedil.  

Udeležba na taboru se študentkam in študentom Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo lahko prizna kot praksa in/ali kot preliminarna raziskava za morebitne diplomske in magistrske naloge, regionalno vezane na Solčavsko. 

Število prostih mest: 15 
Kotizacija: 75-90 € in vključuje bivanje (5 nočitev), dva obroka dnevno (zajtrk in večerja), predavanja in večerni program. 
Bivanje s polpenzionom je urejeno na planšariji Logarski kot (2- in 3-posteljne sobe). Na voljo bosta mesna in brezmesna (veganska) prehrana. 

Prijave do zapolnitve prostih mest zbiramo na naslovu: etnoloskitabor@gmail.com, kjer smo vam na voljo tudi za vsa morebitna vprašanja.

Rok za prijavo na tabor: 15. julij 2021

Več informacij ter program

Obvestila

Štipendije Utrechtske mreže za študente in mlade raziskovalce Univerze v Ljubljani

Oddelek za slavistiko

Sprememba GU Lidija Rezoničnik

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Metodologija EIKA - vaje

Oddelek za sociologijo

Sprememba GU Roman Kuhar

Oddelek za umetnostno zgodovino

Beti Žerovc - 26. 10. odpadejo predavanja

Oddelek za geografijo

Tajništvo (27. 10. - 29. 10. 2021)

Oddelek za geografijo

Krevs-Govorilne ure 28.11.2021 pol ure kasneje

Spremenjen urnik Knjižnice Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo, četrtek, 28. 10. 2021

Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

tajništvo - 26. - 29. 10. 2021

Spremenjen urnik Knjižnice za azijske študije, 26.–29. 10. 2021