Srečanje rektorja Univerze v Ljubljani in dekanje Filozofske fakultete z veleposlanico Francije v Sloveniji

Foto: Bor Slana/STA

Foto: Bor Slana/STA

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič in dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar sta se 9. 11. 2022 srečala z ambasadorko Francije v Sloveniji nj. ekscelenco Florence Levy in direktorjem Francoskega inštituta v Ljubljani Karlom Cogardom. Ob potrditvi dosedanjega vsestranskega odličnega sodelovanja tako pri študentskih izmenjavah kot pri raziskovalnem delu so se dogovorili, da bodo skupaj identificirali področja, kjer bi lahko to sodelovanje še nadgradili in pripravili skupne projekte. Hkrati je veleposlanica izrazila velik interes in podporo, da bi tudi v univerzitetnem okolju še okrepili promocijo francoskega jezika in kulture.

Več

Zadnje novice
15. 03. 2024

Prof. dr. Marta Verginella med izjemnimi mentoricami in mentorji Univerze v Ljubljani

Med izbranimi mentoricami in mentorji je tudi prof. dr. Marta Verginella z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete (Anže Malovrh, STA; vir: Univerze v Ljubljani)
15. 03. 2024

Slavnostni govor dobitnice nagrade Prešernovega sklada mag. Miljane Cunta na slovesni podelitvi diplom Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo

Slavnostna govornica mag. Miljana Cunta, predstojnik prof. dr. Tone Smolej in gostujoča profesorica s Filozofske fakultete v Zagrebu izr. prof. dr. Ivana Brković (foto: arhiv Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo)
13. 03. 2024

Članek prof. dr. Mojce Ramšak v novi številki Revije za evropske študije

Nova številka Revije za evropske študije nosi naslov Ponovna predstavitev COVID-19: Biopolitika, digitalizacija, državljanstvo