Gostili smo najboljše tekmovalke in tekmovalce Državnega tekmovanja s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

Skupna fotografija prejemnic in prejemnikov priznanj (foto: Mojca Ilc Klun)

V šolskem letu 2023/2024 je v soorganizaciji Zavoda Videja in Oddelka za geografijo UL FF potekalo prvo Državno tekmovanje s področja trajnostnega razvoja in varstva okolja za osnovne in srednje šole, ki so mu nadeli kratko ime Trajnostni svet. V petek, 10. maja 2024, so na Oddelku za geografijo gostili najboljše tekmovalke in tekmovalce, ki se bodo v juniju udeležili mednarodne olimpijade. 

Na slovesni podelitvi sta prejemnike in prejemnice priznanj ter njihove mentorje in mentorice nagovorili dekanja Filozofske fakultete, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar, in predstojnica Oddelka za geografijo, prof. dr. Katja Vintar Mally. Podelitvi priznanj so sledile vsebinske priprave na olimpijado, na katerih so svojo strokovno pomoč ponudili profesorji in profesorice ter študentke in študenti geografije. Celodnevno dogajanje in zavzetost mladih za trajnostni razvoj in varstvo okolja sta bila navdihujoča za vse sodelujoče kot tudi za razvoj tekmovanja v prihodnjih letih.

Zadnje novice

Konferenca o pisanju in objavljanju v sodobnem zgodovinopisju

Utrinek z delavnice

Nacionalistična večjezičnost: Mnogotere jezikovne lojalnosti in nacionalna pripadnost v Vzhodni in Srednji Evropi ter na Balkanu

Dominique Kirchner Reill Univerza v Miamiju

Sing-a-Vision: izzivi so končani, spomini posejani

Uvodni govor dekanje na zaključni prireditvi Sing-a-Vision