Filozofsko fakulteto obiskal japonski veleposlanik v Sloveniji

Nj. eks. Hiromichi Matsushima, veleposlanik Japonske v Sloveniji, je v sredo, 16. marca 2022, obiskal Filozofsko fakulteto. Po ogledu skupin študentov japonščine na 1. in 2. stopnji je imel kratek  pogovor z dekanjo Filozofske fakultete, prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar.

Letos obeležujemo 30. obletnico vzpostavitve diplomatskih odnosov Slovenije in Japonske. Kljub težkim časom zaradi pandemije je sodelovanje med državama na področju kulture in izobrazbe dobro in obetajoče. V načrtu je več prireditev, na katerih bodo lahko sodelovali tudi študenti in študentke naše fakultete. Veleposlanik je obiskal še predavalnico, v kateri so se zbrali učitelji in učiteljice na Katedri za japonologijo Oddelka za azijske študije ter predstavili strokovno delo in vsebine japonoloških predmetov, pogovarjali pa so se tudi o dosežkih diplomantov in diplomantk.

 

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)