Vabilo na predstavitev prve znanstvene monografije o Almi M. Karlin

V okviru projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji, ki ga izvajamo na Oddelku za azijske študije, vas ob izidu prve znanstvene monografije o Almi M. Karlin vljudno vabimo na predstavitev, ki bo

v ponedeljek, 12. oktobra ob 18. uri, v Barbarini dvorani Pokrajinskega muzeja Celje.

 

Obvezna je predhodna rezervacija nainfo@pokmuz-ce.si ali 03 42 80 965.

 

Znanstvena monografija Neskončno potovanje Alme M. Karlin: življenje, delo, zapuščina ponuja globok, celovit in večplasten vpogled v življenje, delo in zapuščino znamenite Celjanke. Prinaša številna nova spoznanja, ki so rezultat avtoričinega inovativnega raziskovalnega pristopa; temeljijo na besedilih Alme M. Karlin, številnih novoodkritih dokumentih v Sloveniji in Nemčiji ter na pričevanjih ljudi, zlasti tistih, ki so jo osebno poznali.

Knjigo bo predstavila avtorica Barbara Trnovec, antropologinja, kustosinja in skrbnica Zbirke Alme Karlin v Pokrajinskem muzeju Celje, raziskovalka, publicistka in predavateljica, avtorica razprodane monografije Kolumbova hči: življenje in delo Alme M. Karlin (2011) in avtorica odmevne, velike pregledne razstave Kolumbova hči Alma M. Karlin v Cankarjevem domu v Ljubljani (2017).

Predstavitev knjige bo avtorica ob tej priložnosti prvič pospremila s projekcijo diapozitivov, s katerimi je velika popotnica predavala po vrnitvi s poti okrog sveta.

 

Povezava na povzetek monografije

Izseki iz monografije

 

Dogodki

19. 10. 2020
Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

03. 09. 2020
Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

26. 08. 2020
Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

26. 08. 2020
Oddelek za arheologijo

Metalurški dan

26. 08. 2020
Oddelek za filozofijo

Konferenca, posvečena Mahatmi Gandhiju