Predstavitev spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji

Oddelek za azijske študije Filozofske fakultete prisrčno vabi na uradno predstavitev spletne strani Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji. Virtualni dogodek bo potekal v četrtek, 8. oktobra 2020, od 13.00 do 14.00 ure preko platforme Zoom. Prijavo na dogodek lahko oddate na tej povezavi do srede, 7. oktobra 2020.

Spletna stran Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji je poleg podatkovne baze eden od pomembnih doprinosov projekta Vzhodnoazijske zbirke v Sloveniji: vpetost slovenskega prostora v globalno izmenjavo predmetov in idej z Vzhodno Azijo, ki ga v sodelovanju s projektnimi partnerji (ZRS Koper in Slovenski etnografski muzej) izvajajo na Oddelku za azijske študije Filozofske fakultete. Poleg že omenjenih partnerjev v projektu sodelujejo tudi Narodni muzej Slovenije, Pokrajinski muzej Celje in Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran. Projekt financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRRS).

Spletna stran predstavlja predmete in vsebine iz podatkovne baze in je odlično orodje za raziskovanje, izobraževanje ter informiranje tako strokovne kot splošne javnosti. Vsi zainteresirani bodo od zdaj naprej lahko na enem mestu dostopali do podatkov, fotografij in drugega materiala o vzhodnoazijskih zbirkah, ki jih hranijo naslednji muzeji: Slovenski etnografski muzej: Zbirka Ivana Skuška ml., Pokrajinski muzej Celje: Zbirka Alme Karlin in Zbirka predmetov iz Azije in Južne Amerike, Narodni muzej Slovenije: Zbirka vzhodnoazijske keramike, Pomorski muzej »Sergej Mašera« Piran: Zbirka Ivana Koršiča.

Več o dogodku in projektu lahko najdete tudi na družbenih omrežjih Facebook in Instagram ali preko elektronskega naslova info@vazcollections.si.

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon