Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo

Vabilo h kreativnemu pisanju z Leonoro Flis

Kreativno pisanje z Leonoro Flis

Rok za oddajo besedil in prijavo je 1. junij 2022

 

Delavnica kreativnega pisanja je zasnovana tako, da se skozi srečanja spozna zakonitosti pisanja kratke zgodbe in izražanja preko pisanja. Na tak način želimo nagovoriti čim širši krog ljudi, ki imajo željo po spoznavanju pisanja in izražanja svojih razmišljanj preko pisanja zgodbe. Delavnica poteka tako, da se praktični del podkrepljuje tudi z razlagami in analizo prebranega in zapisanega. Udeleženci bodo dobili v pregled tudi nekaj teoretičnega gradiva, ki jim lahko pomaga pri kreativni praksi. Obravnavali bomo zapis kratke zgodbe in se pri tem navezovali na teme: sanje – empatija – prijateljstvo, ter jih obravnavali posebej in skupaj v povezavi s pisanim besedilo. Srečanja bodo primarno osnovana na praktičnem delu, torej oblikovanju lastnih zapisov, ki bodo na naslednjem srečanju tudi obravnavani in analizirani v skupini. Vsi udeleženci bodo imeli dostop do tekstov vseh v skupini, tako da bo lahko potekala skupinska obravnava.

 

Na delavnico bo sprejetih največ 12 udeležencev, ki jih bo na podlagi prejetih besedil izbral organizator. Če želite sodelovati, pošljite svoj tekst (zaključeno celoto ali odlomek kratke zgodbe), ki ne sme biti daljši od treh strani, na naslov: izobraževanja@mklj.si

 

Rok za oddajo besedila je 1. junij 2022. Delavnica bo potekala v Trubarjevi hiši literature (Stritarjeva ulica 7): 7.6., 9.6., 14.6., 15.6., 28.6. in 29.6., med 18.00 in 20.45.

Notices

The Central Humanities Library

OHK FF departmental libraries during Easter holidays

Department of English

Change of Office Hours Lilijana Burcar

Department of Geography

Change of Office Hours Mojca Ilc Klun

Department of Archaeology

Change of Office Hours Katarina Katja Predovnik

Department of Romance Languages and Literatures

Change of Office Hours Jasmina Markič